lørdag 17. november 2007

Gakk gakk

En av fordelene av å bo nær EU, er at det er lett å kjøre dit og kjøpe fjærfe i frossen tilstand. Altså fjærfeet. Og det er jo en fryd å ha fryseren bugnende av kyllingklubbor og vingor, men også and er bra. Før trodde jeg at anden var skapt som en filet med skinn på, og det har vi også spist mye av. Men i kveld har min viv stekt en hel and og kokte rotgrønnsaker i andefettet, og det var en kuliminerende kulinarisk opplevelse av de kulturelt kurtiserende.
Stekt and er glimrende. Så hadde det seg slik at vi også har en frossen gås i fryseren, og et konsept tok form i mitt ellers verkende hode: Noen vil gjenskape Babettes gjestebud, Karen Blixen-novellen der en rekke eksotiske retter omtales. Men hva med å spise seg gjennom eventyret "Pannekaka"? Kanskje ikke på en kveld, men som en serie middager?

La oss se, hvilke retter åpner en slik idé for:

1. Pannekake. En smal sak.

2. Mann brann. Ah. Vel, den må vi komme tilbake til hvis ikke hele prosjektet skal ende ufint med en gang.

3. Høne pøne. Nå er det ikke så lett å få tak i høne som det var før, men det kan hende det ligger noe på bunnen av frysediskene rundtom. Da er det jo bare å koke kreet i et par dager og lage en fløtesaus, så er det i boks.

4. Ande vande. Check.

5. Gåse våse. Samme prosedyre som anden, vil jeg tro? Rett i ovnen og la det stå til.

6. Gasse vasse. Mer av det samme. Hvis kjønnet er viktig, får jeg et problem, hvis det da ikke er en måte man kan kjønnsbestemme en ribbet, halshugget, sløyd og frossen gåseskrott fra Nordby.

7. Gylte grisesylte. Masse muligheter, alt fra bacon til ribbe kvalifiserer jo som hr. Gylte.

Men punkt 2 er et problem. Matvarer basert på menneskekroppen er det av helt naturlige grunner lite av. Men i teorien kan man spise av seg selv, for eksempel ved å bite negler? Uoppdragent, uhygienisk og uhøflig, men det innfrir hvertfall kravene som ligger til grunn for hele menyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar