torsdag 21. september 2006

Hvis Skapelsesberetningen sto på baksiden av en shampooflaske

I begynnelsen/början skapte Gud himmelen og jorden. 2 Jorden var øde og tom, og mørke lå over havdypet. Men Guds Ånd/Ande svevet over vannet. 3 Da sa Gud: «Det bli lys/ljus!» Og det ble lys/ljus. 4 Gud så at lyset var godt, og han skilte lyset fra mørket. 5 Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. Og det ble kveld, og det ble morgen, første dag.

6 Gud sa: «Det skal bli en hvelving/ett valv midt i vannet/vattnet, og den skal skille vann/vatten fra vann/vatten!» Og det ble slik. 7 Gud gjorde himmelhvelvingen/valvet og skilte vannet som er under hvelvingen/valvet, fra vannet som er over den. 8 Gud kalte hvelvingen/valvet himmel. Og det ble kveld, og det ble morgen, andre dag.

9 Gud sa: «Vannet under himmelen skal samle seg på ett sted, så det faste land/det torra landet kommer til syne!» Og det ble slik. 10 Gud kalte det faste land/det torra landet for jord, og vannmassen kalte han hav. Og Gud så at det var godt.
11 Da sa Gud: «Jorden skal la grønne vekster gro fram/ge grönska, planter som setter frø/fröbärande örter, og trær som bærer alle slags frukt med frø i, på jorden!» Og det ble slik. 12 Jorden bar fram grønne vekster, planter som setter frø/fröbärande örter, og trær som bærer frukt med frø i, hvert etter sitt slag. Og Gud så at det var godt/gott. 13 Og det ble kveld, og det ble morgen, tredje dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar