tirsdag 1. juli 2008

Fra midt i middelhavet

Venezia var fantastisk flott, men befolket kun av turister og de som jobber i den naringen. Om kveldene var det lys i alle forsteetasjer, for der holdt butikkene og restaurantene til I andreetasjene var det morkt, overalt. Sa Venezia er en nesten dod by, veldig fa italienere har rad til a bo der, og mange hus er kjopt opp av rike utlendinger som ikke er der sa ofte.
Men vi fikk sett Markusplassen, Markusbasilikaen og dogepalasset.Alt var aldeles enestaende spektakulart, selvsagt. Sa tok vi en absurd overpriset gondoltur, men ogsa veldig behagelig og interessant, forbi blant annet huset Vivaldi bebodde de siste ti ar av sitt liv og palasset til selveste CAsanova, samt bygningen der Marco Polo bodde.

I gar var det Split i Kroatia, en utrolig hyggelig og flott by (hvertfall gamlebyen der vi gikk), spennende historie og deilig trange gater. Pa en mate som Venezia, men med folk og uten vann.

I dag: pa sjoen. I morgen: Valetta, Malta.
Og sa ma jeg fa referere hva den nevnte gammelsjarmoren Renato sa til Henne ved bardisken:

"You are still a beautiful woman!"

Som man kan forsta, plager det Henne litt at han sa "still".

Cruise-fatigue begynner a tre inn; jeg orker ikke mer av de amerikanske frokostrettene, pancakes, hash brown, waffles, french toast, bacon. Alt dette varme fettet tidlig (vel..) pa dagen kan bli litt mye. Vi spiser nesten hele tiden. JEg husker ikke hvordan det var a vare ordentlig sulten. Men vi holder tappert ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar