lørdag 12. juli 2008

Du må pusse tennene dine, Jens

På våre reiser og turer har vi funnet ut at hvis man først skal ha med seg suvenirer hjem, bør det være noe som kan brukes til noe. Ting som kan drikkes (vin/øl), spises (honning eller mystisk hermetikk), ting man kan kle seg i (t-skjorter) eller ting man kan pusse tennene i (tannkrem. Duh.)

Turnéen i Middelhavet ga en del gode anledninger til å shoppe lokale tannkremer. Det er ikke alltid så lett som det kan høres ut, for i mange turistområder av byer er apotekene ikke så mange, og dessuten er det en del Colgate og Pepsodent der, og det har vi nok av hjemme. Men her er litt av utvalget:



fra øverst til nederst har vi her fransk, kroatisk, italiensk, kroatisk, italiensk ("Elgydium", skjønneru) og maltesisk tannkrem. På den annen side er det ikke sikkert de lager egen tannkrem på Malta, men den er i alle fall kjøpt der.
Litt av risikoen med å kjøpe tannkremer som ikke er av kjente kjære merker, er at de noen ganger smaker dritt. De verste hittil har vært "Paradontax" og "Elmex" fra Polen og "Miswak" fra Egypt. Men på den annen side har jeg hatt gode erfraringer med "Paste del Capitane" fra Sicilia, så det er ikke vondt alt som ikke er anbefalt av tolv av åtte norske tannleger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar