lørdag 16. februar 2008

Så bare skyter vi bort alt som er vanskelig, lissom

Ny "high school shooting" i USA.

Løsningen? Ikke mindre våpen, mener enkelte stater, men mer våpen! Selvsagt:

Men der andre land kanskje ville ha diskutert om man bør begrense tilgangen til våpen, vurderer nå flere stater om de skal tillate studenter å bære våpen på universiteter. Da kan de nemlig forsvare seg mot personer som skyter medstudenter.


..melder Dagbladet. Metaforen "Ond sirkel" er allerede en understatement, USAs forhold til våpentilgang og våpenbruk blant private og unge er en lang nedadgående spiral, en Slinky av massedrap av stadig flere og stadig mer forstyrrede unge mennesker.

Videre påpeker politiet at han hadde sluttet å ta hodemedisinen sin. Å, DA så! Da må man regne med at det kan gå galt?

I Norge har vi jo hatt flere eksempler på spontane drap begått av psykisk syke, forskjellen er kanskje at de ikke uten videre kan gå inn i en våpenbutikk og kjøpe to skytevåpen i tillegg til de to de allerede har.

For hver slik episode blir jeg mer og mer sikker på at vår våpenlovgivning slett ikke er for restriktiv, kanskje snarere tvert i mot. Jeg mener ikke at det skal være straffbart å ha en speiderkniv i beltet, men at vi ikke må risikere at det blir flere som Kristian Valen. For en dag slutter de å ta medisinene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar