torsdag 19. juli 2007

Gothenburg

To dager i Göteborg, glimrende og under tre timer med tog herfra. Min kjære er ekspert på å skaffe sentrale og billige hotellrom, så vi bodde på et nytt hotell i samme bygg som sentralstasjonen. Et rom for de voksne og et for barna. Göteborg er en deilig by, mye historie, jättebra shopping, flotte bygg og en lang rekke flotte museer som Hun og jeg må tilbake på voksentur for å rekke over. Hovedgaten, Kungsportsavenyn, minner litt om Nevskij Prospekt i St Petersburg, bare kortere og smalere. Og med noe færre damer med korte skjørt enn i Russland. Men ikke så mange færre, egentlig.

Min kjære har kjøpt hvit lekker 13'' MacBook, den er med overalt (bokstavelig talt. Den dagen hun har den på fanget når hun sitter på do skal jeg ta et bilde som verden skal få del i) og også på hoteller. I pre-MacBook-dagene var det ikke så interessant om hotellrommet hadde trådløst nett eller ikke, men nå er det et krav. I Apple-butikken "MacForum" fikk Hun en lekker liten "sleeve" å putte babyen i, slik at den kan bli med rundt omkring uten å få skrammer.

Siden vi hadde med barn, trakk vi pusten dypt og gjorde Liseberg. Tidligere i sommer har vi gjort Dyreparken i Kristiansand og to turer til Lunds tivoli her i byen. Så nå er jeg vaksinert mot fornøyelsesparker og tivolier inntil jeg fyller 70.

<-- Unntatt sånne Tivolier.

Byen arrangerte forresten "Gothia Cup", som tydeligvis er som Norway Cup, med fjortiser fra hele verden (mest gutter) som raste rundt i byen med "Estonia" eller "Gävle FK" på ryggen.

På vei tilbake kom tollvesenet ombord på toget for å ta stikkprøve. Den bestod i at de spurte alle hvilke bagasje som var sin, vi pekte på veskene våre og de sa takk. Lurer på hva som skulle til for å vekke mistanke. Et skurkeaktig utseende? Poser med klirrende innhold? Det var forøvrig ikke før de spurte om vi hadde alkohol eller tobakk at vi kom på at vi hadde glemt å kjøpe med oss noe som helst av det slaget. Det eneste jeg kom hjem med var et stykke Gruyère-ost og tre pocket-bøker. Forresten fra den glimrende kjeden Pocket Shop.

Og enda er det mer ferie igjen. Halvparten, faktisk.

(Now playing: Sjostakovitsj. Fine saker. Prøv Keith Jarretts innspilling av hans 24 preludier og fuger eller Symfoni nr 5 eller nr 7, "Leningrad". Skrevet til byen mens den var beleiret av tyskerne i 900 dager under krigen.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar