fredag 27. juli 2007

Draivkliner redder dagen!

Jeg er så imponert av websiden no.drivecleaner.com, som ofte dukker opp når jeg følger linker fra reddit.com. Vel, ofte og ofte, men flere ganger.


Først presenterer den en lookalike Windows-dialogboks, komplett med "OK" og "Cancel" som spør om jeg vil scanne disken min for virus. Uansett hva man klikker på hopper browseren deretter til websiden nevnt over. Der har de konstruert en webside som bruker Windows-ikoner for at det skal se ut (for enkle sjeler) som om et eller annet faktisk scanner disken din. Med den informative teksten "Scanner Hard Disk Skiver" (den håpløse svensk-norsken er gjennomgående)







later websiden som den leter ivrig etter "Kompromitterte arkiver" - hva nå enn det er for noe. Så kommer en skummel advarsel:










OH NOES! 948 farlige arkiver! Å, hjelp meg, herr Drivecleaner, hjelp meg! Legg merke til at websiden prøver å se ut som Windows Explorer, komplett med "Innretninger med flyttbar lagring" og det hele. Er det virkelig slik det heter i Windows Explorer? Ikke vet jeg, for jeg bruker ikke MS Windows og tar nødig i det med ildtang. Men det er så herlig infantilt svorsk hele svindelforsøket.

Og på "dialogboksen" (som bare er et popupvindu med én link) er det selvsagt samme om du klikker "Ja" eller "Nei", da laster du ned en exe-fil med godsakene på. Det er ikke gratis, må vite.

Ikke mindre morsomt er det på hovedsiden til drivecleaner.com. Når du "surfer på intenett kan du se voksen relaterte steder eller akkurat mottar pornografiskt innhold." Oisann, så galt kan det gå.




Se så fortvilet mannen blir! Nei og nei. Hva om kona eller arbeidsgiveren oppdager de "kompromitterte arkivene"? Frykt ikke, Drivecleaner er her. Drivecleaner ordner opp! Hurra, se så glad mannen blidde nå! Ingen flere kompromitterte arkiver, ingen andre spor etter "voksen relaterte sider".

Takk, dr. Drivecleaner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar