lørdag 6. desember 2008

Stygge barn og våpen

Har du alt for stygge barn? Fortvil ikke, redningen er nær!

Og vi skal fortsatt oppholde oss i USA.

Jeg har tidligere skrevet om at salget av meningsløst kraftige våpen, halvautomatiske gevær og lignende økte da det ble klart at USA får en demokratisk president, fordi red-neck våpenskrullingene trodde Obama kom til å stramme inn våpenlovene, "slik som under Clinton".

Det jeg leser i Michael Hodges glimrende bok "AK 47: The story of the People's Gun", er at en ensom gærning ved navn Mir Auimal Kasi i 1993 tok med seg en Kalasjnikov til parkeringsplassen utenfor CIAs hovedkvarter i Langley, Virginia og åpnet ild mot folk og biler rundt seg. Han traff fem biler, såret tre mennesker og drepte to. Før dette hadde AK47, som et billig våpen og en ypperlig ekportartikkel for de tidligere sovjetstatene i øst-Europa, oversvømmet USA og blitt et yndet gangsta-symbol. Både antallet våpen og antallet drap med ulovlige våpen var allerede skyhøyt, men når noen skyter på CIA, da altså...

Så dermed undertegnet Bill Clinton i september 1994 en lov som forbød å selge eller kjøpe "semi-automatic assault weapons" i ti år fremover, "Federal Assault Weapons Ban". Problemet var at loven var like full av hull som kroppen til noen som er angrepet med en AK47.
Loven gjaldt bare våpen kjøpt etter 1994, og den dekket heller ikke våpendeler som kunne monteres til et våpen. Videre omtalte loven geværer med pistolhåndtak, dermed kunne produsentene bare lage halvautomatiske rifler med hull i skjeftet i stedet for et pistolhåndtak, og da var de ikke dekket av loven. Dermed var til og med en helt ny AK47 et lovlig våpen, og de amerikanske våpenklubbene kalte det "sporting weapons". Hvorfor en sportsmann skulle ha behov for å skyte 75 skudd i meget rask rekkefølge var det ingen som forklarte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar