søndag 15. april 2007

Putin lo hele veien til Kreml

Det blir stadig mer åpenbart at Vladimir Putins Russland er et regime som overhodet ikke oppfyller forventningene til den utviklingen Gorbatsjov og Jeltsin stod i starten av. Drapene på Anna Politkovskaja og Aleksandr Litvinenko var så åpenbart politisk motivert, og om ikke Putins marionetter stod direkte bak, er det tydelig at Putin tar det med knusende ro at kritiske røster i hans Russland blir myrdet. Ekkoene fra Sovjetkommunismen er øredøvende.

Lørdag 14. april var en stor demonstasjon mot Putin berammet i Moskva, organisert av opposisjons-koalisjonen "Det andre Russland". Den var selvfølgelig lyst ulovlig av Kreml. 9000 soldater var skysset inn i sentrum for å stoppe den, og det gjorde man med stor iver. Blant de arresterte var tidligere sjakkstjerne Garry Kasparov, som er leder for "Den Forente Folkefronten" (et lite "Life of Brian"-flash der) som er en del av koalisjonen "Det andre Russland".

De 9000 folkets tjenere var ikke spesielt respektfulle og diplomatiske overfor sine medborgere, inklusive gamle menn og kvinner,slik denne bildeserien viser.

Selv om journalistdrap vekker mer oppsikt i utenlandske medier fordi det er mer interessant med tydelige enkeltmennesker enn babushkaer på den Røde plass, bør vi ikke la være å tenke på hvordan vi hadde reagert dersom dette var bilder fra Stockholm eller Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar