mandag 11. august 2008

Vestland, vestland




Sommerferiens siste utflukt gikk til Bergen. Siden vi bare var meg og mine to sønner, var det altså pr. definisjon en guttetur.
Vi blir aldri for gamle for Akvariet noen av oss, spesielt siden de i år hadde krokodille-utstilling. Derfor er vi nå eksperter i forskjellen på kaimaner, alligatorer og krokodiller.

Vi gikk og slang i byen, på fisketorvet, på Bryggen og vi var på Fløyen og på et relativt nytt og veldig bra vitenskapssenter som heter VILVITE. Selv om man finner mange av de samme aktivitetene for eksempel på Teknisk Museums Teknotek (eller hva det heter nå) og på Eksperimentarium i København, er det strålende at aktivitetssentere for naturvitenskap har blitt så populært.

Tall Ships Race kom til byen den siste dagen, med all den moro og folkemengder det medfører. Men greit nok, jeg oppdro mine barn i viktigheten av Bergens stolthet Statsraad Lemkuhl og belærte dem om Hanseatene. Ved tidligere besøk har vi vært i Rosenkrantztårnet, som for en middelalderhistoriegeek er paradis på jord. Så altså. Mye kos og moro på fire dager. Inklusive besøk til min 94 år gamle, åndsfriske men tunghørte bestefar på Vaksdal.

Forresten var vi nesten i begivenhetens sentrum da det begynte å brenne i Zacharias-bryggen, et kjent hus med masse restaturanter som ligger rett på fisketorvet. Selv i lokalavisa her i byen var det nevnt. Vi merket det mest ved at en haug utrykningskjøretøy fes forbi oss i gata, så vi var kanskje mer i Bergen sentrum enn i begivenhetenes. På den annen side var hotellet vårt rett ved siden av, så litt spennende var det.

I dag begynner høstmelankolien å merkes, selv om det kommer mange fine dager utover. Men det er altså bare to dager igjen til første planleggingsdag. I dag har barna blitt nektet befatning med TV- eller dataskjermer, noe som faktisk har avstedkommet at de sitter i etasjen under meg og hujer og spiller kort. Kort, du, som i gamle dager! Ikke engang kabal på en datamaskin! Og som ikke det er nok har vi vært i hagen og hentet en haug epler fra det treet med tyngst grener. Det kokte vi syltetøy på, og selv om det er haugevis igjen på treet, er det veldig tilfredsstillende å få laget noe av alt det rare som finnes i hagen.

Og i kveld skal vi se FFK slå Tromsø. Nemlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar