torsdag 1. mai 2008

Mac fra århundreskiftet. Det forrige århundreskiftet.

"Steampunk" er en slags fantasy/sci-fi sub-sjanger der settingen er viktoriansk og teknologien er fremtidig, med f.eks. dampdrevne datamaskiner. Et fenomen som springer ut fra denne sjangeren er å dekorere og omdesigne moderne apparater og objekter i en slags 1800-talls "klunkestil".

Siden "casemodding" er så populært blant geeks med litt for mye fritid og litt for lite å bruke den elektriske skrutrekkeren sin på, skulle det bare mangle at noen moddet en PC i "steampunk"-design. Eller enda bedre: En Mac. Her ser vi altså en hyggelig liten Mac mini som er dekorert slik den ville sett ut dersom Apple hadde lansert dem i 1902. Flere bilder av tastatur og monitor og sånt på opphavsmannen Dave Veloz', side.


2 kommentarer:

  1. Hei, Store Gutt! Takk for sist.

    Ja, noen HAR virkelig for mye tid og fremskreden fingerferdighet - eller bare veldig lyst til å bruke tiden på rare ting som dette...

    Men altså: Trodde en av greiene til mac-brukere var at de ELSKER utseendet på sakene (i tillegg til den superbe teknologien og sånt, da!). Så er ikke dette litt kjerke-banning i mack-verdenen? Opplys meg du opplyste!

    Hilsen
    Anne Kristine

    SvarSlett
  2. Jo, det er egentlig helt riktig. Man humrer litt overbærende til slik pimping av noe som allerede er fullkomment.
    Jeg skjønner selvsagt at de som er befengt med en ulekker pese-boks har behov for å pynte litt, på samme måte som man gjerne råner opp en gammel stygg Ascona.
    Men vi voksne, vettu, vi foretrekker det estetisk høyverdige akkurat slik det er tenkt ut av St. Steve Jobs, han som er i Cupertino.

    SvarSlett