tirsdag 22. november 2005

Denne kinosalen er ikke stor nok for alle oss fire

Jeg gleder meg så aldeles inni veldig mye til filmatiseringen av Susanna Clarkes storslåtte magiker-rival-fortelling fra Regency-tidens England, "Jonathan Strange & mr. Norrell" . Der barker to skarpskodde magikere sammen i kampen om det magiske herredømmet over England, den ene for å holde de for seg selv, den andre for å vekke til live engelsk magisk tradisjon, men med fare for å vekke sovende krefter han kanskje ikke kan takle.
(Kjøp den! Kjøp den! )

Men så leser jeg til min forskrekkelse og forfjamselse at det kommer en film neste år med tittelen "The Prestige", som handler om to rivaliserende magikere i London ved århundreskiftet. De to skal spilles av David Bowie og Michael Caine. Filmen er basert på Christopher Priests roman (eller "novelle", som norske journalister som ikke vet hva det engelske ordet "novel" betyr, skriver) fra 1996.

Hva? En rivaliserende film om rivaliserende magikere? Shock! Horror!

Priests historie handler muligens forhåpentligvis om tryllekunstnere, dvs. at den ikke foregår i goth/fantasy-universet. Men lell. Hvordan skal Jonathan Strange hamle opp med David Bowie? Og hvordan skal man unngå, når filmen kommer, at de enklere sjeler blant oss sier "Pøh, enda en Harry Potter-kopi", som om J. K. Rowling faktisk har funnet på noe som helst?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar